Specialist & kennis van letselschade

Een specialist is iemand die zich bij voorkeur focust op één deelgebied. Een specialist kan zich ook op meerdere deelgebieden gespecialiseerd hebben. Een rechtsgebied en een schadegebied hebben allebei deelgebieden. Beide deelgebieden komen wel samen op hetzelfde gebied. Daarom spreken wij ook van het 'rechtsgebied letselschade'. Een specialist in dit geval is diegene die zich beide deelgebieden zodanig heeft eigengemaakt dat hij weet wat hij moet doen in welk geval. Hij heeft zowel de kennis van het recht als de kennis van letselschade.

Specialist in de praktijk

Door deze specialisatie weet onze specialist direct waar u het over heeft en welke stap wij als eerste voor u moeten zetten. Dat uit zich in de praktijk door het aanvragen van een vergoeding voor uw juridische hulp, u weet dan direct op wij uw zaak op basis van een eerlijke behandeling kunnen uitvoeren. Dat houdt in dat wij uw zaak niet direct op basis van no cure no pay zullen behandelen. Wij dienen eerst een verzoek tot vergoeding en erkenning van uw schade in bij de verzekeraar. Het is van belang om de weg te weten bij zorgverzekeraars, hiermee voorkomt u immers tijdsverlies. Het is daarnaast van belang dat de juiste procedure wordt gestart en op de juiste wijze. Onze specialist weet direct of het nodig is of u een doktersverklaring dient te overleggen of dat er nog aanvullend onderzoek nodig is.

Contact met onze specialist

U kunt contact opnemen met onze specialist om uw zaak door te spreken. Wij verwachten wel bij sprake van letselschade dat u tenminste een arts heeft bezocht voorafgaand aan uw gesprek. Het dient immers te worden aangetoond dat er sprake is van letsel, en dus schade. Ook in het geval van een bedrijfsongeval dient een arts te zijn bezocht en u dient melding te hebben gemaakt van het arbeidsongeval bij het UWV. Op basis van overleg kunnen wij dat eventueel voor uw doen.